Terug

Als oppervlakkigheid regeert.....

Ik las gisteren dat een aantal zenders in Brabant misschien gaan verdwijnen. Het gaat dan om RTL 5, Jetix, veronica en RTL 7. Mijn eerste gedachte was, damn dat is zuur. Op veronica komt Stargate! Het enige programma op Neerlandse TV wat nog echt de moeite waard is (tenminste tot ik niet meer hoef te werken op de tijden dat NCIS komt...) Tot mijn schrik kwam ik er toen ook nog achter dat ik best vaak naar Jetix kijk en dat het ongemakkelijk zou zijn als die zender zou verdwijnen.

Toen las ik vandaag een column in de krant. Een column van een chagrijnige ouwe lul die het liefst zou zien dat de rest van de commerciele TV ook zou verdwijnen en ik besefte dat hij gelijk had.

TV is slecht. Dat heb ik al verschillende keren in verschillende artikelen gezegd. Ik doe niks anders dan me ergeren en kijk nog maar heel weinig TV. Wat me nog het meest dwarszit is dat ik schijnbaar filmpjes waar mensen op hun gezicht vallen grappig ben gaan vinden. Veronica en dat triest excuus van een zender genaamd 'Tien' zenden allebei aan het begin van de TV een half uur lang dat soort filmpjes uit, gepresenteerd door de meest oppervlakkige mensen denkbaar.

Zijn we allemaal vervallen in trieste, betekenisloze oppervlakkigheid? Ik ben bang van wel. Elke keer als ik de TV aanzet en een reclame tegenkom die schijnbaar op de aller domste mensen is gericht op de demografische kaart besef ik het weer. De TV maakt ons dom. Heeft ons dom gemaakt. Gaat rustig verder met ons dom maken! We denken niet meer zelf na, nemen klakkeloos meningen van TV over, staren ernaar ook al is het een herhaling en laten ons willens en wetens manipuleren. Waarom hebben we nog een seizoen temptation island nodig???

De oppervlakkigheid regeert en ik ben er zelf ook slachtoffer van geweest. Ik denk dat we dat allemaal wel zijn in meer of mindere mate. Wie kan er nu zeggen dat ie nog nooit heeft gelachen om een kleuter die een schommel tegen de smoel krijgt? Wat is de volgende stap? SS kampbewaarders op oude korrelige filmpjes die mensen schoppen? Dat is toch ongeveer dezelfde strekking, niet?

Misschien is het beter dat een aantal commerciele zenders verdwijnen. Misschien moeten we als kijker tegen onszelf in bescherming genomen worden. We vinden heus wel wat anders om naar te staren.

 

Commerciele TV sucks!

 

Terug


dutchman@sucksornot.info