Terug

Starship troopers

Iemand zei pas tegen me dat hij de film 'spaceship troopers' gezien had en dat ie slecht was. Ik kon het alleen maar met hem eens zijn. Dat is een hele slechte film. Tegen de tijd dat hij doorhad dat de film eigenlijk 'starship troopers' heet en ik em helemaal geweldig vindt waren we al enkele zinnen vol met sarcasme verder. Leuke gesprekken zijn dat toch....

Anyway, iedereen die het nodig vindt om uitspraken te doen over Starship troopers moet altijd rekenen op de volgende foto:

 

 

Yep, dat is een reusachtig monster dat een blik op zijn gezicht heeft alsof ie net een granaat heeft ingeslikt. En och, dat is ook zo!

Door die scene alleen al is Starship troopers al een van de beste sci fi films ooit. Hoeveel anders films zijn er waar grote veldslagen tussen mensen en insecten zitten? Of uberhaupt overtuigende aliens? Of de hoeveelheid maatschappelijke kritiek die deze film heeft? Een maatschappij die direct vergeleken wordt met de nazi's?

Ik heb een jaar geleden zitten luisteren naar een professor in Nijmegen die een lezing hield over Starship troopers en er duidelijk uit af kon leiden dat Paul Verhoeven een genie moet zijn. Ik heb de film sindsdien nog een keer gezien of 5 gezien en ik kan er naar blijven kijken. Zelfs Roel M moet intussen toegeven dat er iets meer achterzit dan ie eerst dacht! (ok, die opmerking is niet relevant tenzij je Roel M kent, maar als ie dit leest kunnen we er nog een keer over lachen. Bullshit? Heej, dit is mijn website!  Ga weg dan of zo!)

Anyway.....Iedereen die Starship troopers een slechte film vindt zegt dat uit onwetendheid, domheid of andere irrelevante redenen. Ik denk dat de tanker bug het nog het beste kan verwoorden.

Juist.

 

Starship troopers rules!

 

Terug


dutchman@sucksornot.info