Terug

Badjasman!

Er zijn van die dagen dat je echt niks te doen hebt en er naar uit zit te kijken om over iets te schrijven, Tenminste dat heb ik af en toe. Het lijkt me op dit moment zelfs nog leuker om WERK te gaan doen dan dit niksen. Niksen verliest zijn charme tamelijk vlug...

Het mooie aan een paar uur niksen is dan weer wel dat je rare dingen terugvindt in je plaatjes archief, dat inmiddels aardig groot is geworden. Plaatjes die een eigen verhaal met zich meedragen. Plaatjes die de mysteries van het universum doorgronden mits je ze correct kan interpreteren!!

Ok, dat gaat dus wat ver, maar sommige dingen blijven goeie herinneringen oproepen.

Hieronder staat bijvoorbeeld het enige bekende plaatje van de beruchte Gemertse 'badjasman'. Kijkt en huiver.

 

We zien badjasman hier buiten zijn natuurlijke habitat in Gemert, waar de meeste spottingen hebben plaatsgevonden. De zeer schuwe badjasman heeft zich hier vermomd om niet op te vallen tussen de gewonen mensen maar zijn houding verraadt hem. Het gaat hier echt om badjasman!

We hebben badjasman slechts 3 keer gespot vanuit ons vaste observatiepunt in cafe EB.50. De eerste keer werden wij plotsklaps verrast door zijn opkomst vanuit wat we aannemen dat zijn woning is, gekleed in zijn karakteristieke badjas om al na enkele momenten weer naar binnen te verdwijnen. De tweede keer was enkele weken later en we hebben toen zelfs geprobeerd contact te leggen. De lokking van bier en zwaaiende observanten bleek echter niet sterk genoeg om badjasman te verleiden tot een bezoekje en wellicht een kort sociaal onderzoek.

We waren dan ook verrukt toen we de zeldzame badjasman van dichtbij konden observeren en zelfs kans zagen de bovenstaande foto te nemen. Kort na deze foto kregen we zelfs een kans hem van nog dichterbij te observeren  tot we uiteindelijk gezien werden en hij weer terug vluchtte naar de veiligheid van zijn nest.

De badjasman is sindsdien niet meer gezien, maar de herinneringen blijven.

Badjasman rules!

 

Terug


Nananananana, badjasman!!

dutchman@sucksornot.info