Terug

De letter inquisitie

Niemand verwacht de letter inquisitie!

Trendy kaffee 't Stuupke.

Dat stond er er breed op de poster die me aangaapte terwijl ik probeerde een frietje stoofvlees te eten in de drukke cafetaria. Naast de ergernis die de oppervlakkige actie van ze in mij opwekte (kertavond, met een stripact, 2 gratis consumpties en DJ Ruud.) viel het me vooral op hoe zeer sommige letters uit de gratie zijn gevallen. Werk voor de letter inquisitie!

 Wanneer zijn we begonnen met 'café' phonetisch te schrijven? Waarom staat er geen C meer? Is de C te exotisch voor de moderne jeugd? Ik snap best dat ze op zoek naar zoveel mogelijk gemak in het lezen. We zijn tenslotte van nature allemaal luie donders, maar dit gaat wel erg ver!

Weten ze eigenlijk nog wel hoe je café schrijft? Het kan natuurlijk gewoon weer een kwestie zijn van luiheid, maar dat vind ik raar. Het is tenslotte makkelijker om café met zo weinig letters te schrijven in plaats van met die extra e en f. Dat phonetische schrift is misschien makkelijker lezen, maar het kost meer tijd om het te schrijven! Als je dan lui gaat zijn doe het dan goed....

Het is gewoon dat streepje op de e dat het hem doet, of niet? Je moet de combinatie op je toetsenbord kennen of een symbool invoegen. Dat zijn kostbare seconden die je daar verliest!

In het kader van luiheid stel ik daarom voor om café in het vervolg te spellen zonder streepje op de e. Dan hebben we ook geen behoefte meer aan idioten die extra letters in gaan voegen om het woord cooler te doen lijken dan het is.  Tenminste, dat hoop ik.

De letter inquisitie heeft gesproken!

 

Terug


De letter inquisitie weet waar je woont!

dutchman@sucksornot.info