Terug

Logopedie

Een koude douche. Een airconditinioning in je gezicht op stand 'noordpool'. Een walrus die een scheet in je kamer laat. Dat zijn enkele dingen die het gevoel beschrijven dat ik nu ervaar. Koud, belazerd, geirriteerd, boos.

 Ik kreeg een brief van CZ waarin stond dat ik 255 euro aan ze terug moet betalen omdat ik ten onrechte de no claim korting heb geclaimd. Schijnbaar was ik in het ziekenhuis geweest en had daar 255,96 aan kosten gemaakt. Dat is toch een behoorlijk bedrag. Zou je daar een operatie voor hebben? Of misschien een belangrijke check up? Of tenminste toch een gratis lollie omdat je braaf bent geweest terwijl dokters je knie open scheuren?

 Ik belde naar CZ met de vraag of het op een misverstand berustte. Ik kom me geen ziekenhuisbezoek herinneren van enige substantie, in elk geval niks dat 255,96 zou kosten. Sterker nog, het laatste ziekenhuisbezoek dat ik me herinnerde was toen mijn nicht beviel van een kind en dat kostte me geen geld, toch?

 De aardige mevrouw van CZ legde me uit wat in hun computer stond. April 2005, bezoek KNO arts Radboud ziekenhuis. 255,96 euro.

 KNO arts. Keel neus en oren. Het kwartje viel opeens. Het ging niet om die neus en oren maar om de keel, preciezer nog, de stembanden. Ik had inderdaad een bezoek gebracht aan die arts en hij had naar mijn stembanden gekeken met een cameraatje. 10 minuten. Hierna vertelde hij me in een gesprekje van ongeveer 5 minuten dat alles ok was en ik me geen zorgen hoefde te maken. Het hele bezoek van 20 minuten geduurd inclusief een minuut of 4 in de wachtkamer.

 20 minuten (4 minuten wachtkamer) KNO arts voor 255,96 euro. 96 cent teveel voor de no claim uitkering. Mijn god, stel je voor dat er wel iets aan de hand was geweest? Wat voor financiele ramp had zich dan voltrokken? Wat voor gouden bergen zijn er nodig als er echt iets met je lichaam aan de hand is dat gemaakt moet worden? De medische wetenschap is een dure grap....

 Ter conclusie wil ik zeggen dat dit de zoveelste reden voor mij is om een zekere afkeer te voelen jegens het ILS te Nijmegen. het waren hun logopedisten die erop stonden dat ik die arts bezocht voordat ik het studiepunt Logopedie mocht ontvangen. 255,96 voor een enkele studiepunt. 255,96 voor de incompetentie en onzinnige grondigheid van 2 mensen die wanhopig hun best doen belangrijk te zijn.

 Jongens en meisjes, vertrouw nooit een logopedist.

 

Terug


Kom bij het front tegen logopedie!

dutchman@sucksornot.info