Terug

Zuipen onder de 16?

Ik vond het aanvankelijk wel grappig, die nieuwe slogan tegen alcohol. Na onheilsboodschappen als 'drank maakt meer kapot dan je lief is' is de overheid overstag gegaan en heeft toegegeven dat het alcoholgebruik onder jongeren toch niet echt tegen te houden is en dat we maar beter kunnen proberen te zorgen dat ze niet al te vroeg beginnen. De nieuwe slogan is dan ook 'alcohol? Nog even niet...' met deze boodschap hopen ze het drankmisbruik terug te brengen naar een 'maatschappelijke norm'

Goh...is zuipen op je zestiende de maatschappelijke norm dan? Ik was voor het eerst dronken toen ik 18 was en heb eerst een HAVO opleiding afgerond, zonder problemen en zonder te kotsen over schoolboeken. Dat kwam later pas, over pedagogiek boeken, maar dat maakt niet uit want pedagogiek zuigt. Jeugd die we tegenwoordig op hun vijftiende jaar in de discotheek aantreffen schoppen het te vaak niet verder dan lopende band medewerker of gemeentewerker. Niet omdat ze zonder hersens geboren zijn, maar omdat ze die in de discotheek hebben achtergelaten (hoewel hardstyle daar ook mee te maken kan hebben...).

Misschien moet de overheid eens enkele nieuwe slogans overwegen. Niet alleen omdat het irritant is om kleine jongetjes een hoop lawaai te zien schoppen in de kroeg en op straat maar omdat we dan in het onderwijs misschien minder idioten tegenkomen. Dat zou mooi zijn. Hoe klinkt dit?

'Drank lijdt tot het VMBO'

Ik zou meteen ophouden.... de rillingen lopen me over de rug. Brrrrrr

 

Terug


Ken jij nog stoere slogans?

dutchman@sucksornot.info